Vd Hoorn kan eindelijk lachen: "Dit is een soort verlossing"

11 augustus 2014, 10:27

Verguisd werd Mike van der Hoorn in zijn eerste seizoen bij Ajax. De van FC Utrecht overgekomen verdediger kon zijn draai niet vinden in Amsterdam en schoof, mede door een aantal ongelukkige invalbeurten, steeds verder naar achter in de hiërarchie. Hij leek al bijna afgeschreven, maar in de eerste weken van dit seizoen krijgt de pas 21-jarige jeugdinternational zijn kans. Tegen Vitesse speelde Van der Hoorn de volle negentig minuten en maakte hij, uit een corner van Lasse Schöne, zijn eerste doelpunt voor Ajax.

Natuurlijk, hij weet zelf ook wel dat hij zijn basisplaats te danken had aan de WK-deelname van Joël Veltman. Omdat Veltman door zijn avontuur in Brazilië vrijwel de hele voorbereiding gemist heeft en pas een week meetraint, mocht Mike van der Hoorn als rechter centrale verdediger binnen aan de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse. Voor de verdediger was dit een mooie kans om te laten zien dat hij gegroeid is, de Van der Hoorn van nu is een heel ander mens dan de Van der Hoorn van een jaar geleden. Sterker, vooral mentaal.

"Ik moest wennen", zegt hij tegen FCUpdate.nl over zijn moeizame eerste seizoen in de ArenA. Wennen aan het hogere niveau, maar zeker ook aan het vergrootglas waaronder hij kwam te liggen. Als je als speler van FC Utrecht een foutje maakt, ligt buiten de Domstad niemand er wakker van. Bij Ajax is dat anders. "Dat was één van de grootste verschillen voor mij, ja. Ajax is club nummer één van Nederland, ik heb ondervonden dat het verwachtingspatroon enorm hoog is. Daar had ik soms wel eens moeite mee. Gelukkig heb ik de juiste mensen om me heen, die me hierbij geholpen hebben. Mensen van binnen, maar ook van buiten de club."

Zijn start, met basisplaatsen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en tegen Vitesse, was in ieder geval goed. Het doelpunt dat hij maakte was voor Van der Hoorn de slagroom op de taart. "Het was mijn eerste goal voor Ajax, daar ben ik heel blij mee. Fijn om op deze manier het vertrouwen van de trainer terug te betalen. Het is een soort verlossing." Toch weet Van der Hoorn ook dat hij volgende week, als Veltman weer helemaal fit is, mogelijk weer op de bank zit. "Dat is aan de trainer. Maar dit heb ik in ieder geval alvast binnen", lacht hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen