Ajax nodigt excellerende Schöne snel uit voor gesprek

18 augustus 2014, 08:25

Onlangs sprak Lasse Schöne uit dat hij een contractverlenging bij Ajax ziet zitten. De Deense middenvelder, die de eerste twee competitieduels een glansrol speelde bij de landskampioen, is niet de enige partij die openstaat voor een langere samenwerking. Ajax wil de Deen graag langer aan zich binden.

"We hebben de intentie om zijn tot de zomer van 2015 lopende contract open te breken en te verlengen", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars in De Telegraaf. Als het aan hem ligt, dan gaan club en speler snel met elkaar in gesprek over de toekomst. "We nodigen Lasse op korte termijn uit om te vragen hoe hij zijn voetbaltoekomst ziet."

Ajax won haar eerste twee duels in het nieuwe eredivisieseizoen. De Amsterdammers wonnen met 4-1 van Vitesse en met 1-3 bij AZ. Schöne maakte indruk, met drie doelpunten en evenzoveel assists. "Of ik ooit een seizoen met drie doelpunten en drie assists in twee wedstrijden ben begonnen? Misschien ooit in de jeugd, maar op hoog niveau niet, nee", sprak hij na het duel in Alkmaar.

Een verlenging van de verbintenis van Schöne lijkt dus een kwestie van tijd te zijn. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin hier, er speelt helemaal niets en ik zit niet op een transfer te wachten. Ik ben honderd procent op Ajax gefocust en sta open voor een langer verblijf", zei de Deen een week geleden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen