Ajax baalt van 'zuur' verlies: "We zijn geklopt op efficiëntie"

24 augustus 2014, 20:13

Voor het eerst sinds januari 2008 verloor Ajax zondag een competitiewedstrijd in de ArenA van PSV. Na een 1-0 voorsprong gingen de Amsterdammers met 1-3 onderuit. Een pijnlijke, maar volgens doelman Jasper Cillessen en verdediger Joël Veltman ook onnodige nederlaag.

Lang leek er weinig aan de hand voor Ajax in de topper tegen PSV. Door een treffer van Anwar el Ghazi stond het na een kwartier al 1-0 en in het restant van de eerste helft bleven echte kansen voor de bezoekers uit. PSV kwam er wel een aantal keer gevaarlijk uit, maar omdat de laatste pass telkens niet goed was bleef Ajax vrij simpel overeind. Dat veranderde in de tweede helft en door drie rappe counters werd het uiteindelijk 1-3 voor de Brabanders.

"Dat mag niet", zegt Cillessen tegen FCUpdate.nl. "Wij werden slordig en PSV benutte zijn kansen, iets dat wij eigenlijk zelf hadden moeten doen. We kregen kansen op de 2-0 en als je die maakt, is het gebeurd. Hier moeten we van leren, dit mag ons eigenlijk niet overkomen. Drie tegendoelpunten uit counters, dat is gewoon te wijten aan slordigheden bij ons achterin. We hebben PSV op die manier zelf in het zadel geholpen."

Joël Veltman sprak van 'dom balverlies'. "Dat strafte PSV keihard af. Bij de eerste goal zetten we niet genoeg druk op de bal, was Narsingh net iets eerder bij de bal dan ik en kon hij door. Zelf hebben we genoeg kansen gehad, maar wij zijn geklopt op efficiëntie. PSV heeft gescoord uit de paar kansen die ze kregen."

Door de nederlaag blijft Ajax steken op zes punten, gepakt thuis tegen Vitesse (4-1) en uit bij AZ (1-3). Ook de volgende wedstrijd van de Amsterdammers is pittig, uit tegen FC Groningen. In Euroborg moet Ajax zich revancheren voor het verlies tegen PSV, vindt Cillessen. "In een seizoen kan je niet alles winnen. Daar hoop je natuurlijk wel op, maar de kans dat dat gebeurt is vrij klein. We hebben nu een week de tijd om ons te richten op de volgende wedstrijd, tegen Groningen. Dit verlies is zuur, maar we moeten zorgen dat we aan het eind van het seizoen weer met de schaal in onze handen staan. Als dat zo is, hebben we een goed jaar gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen