Alleen wonder kan Ajax in tweede pot bij CL-loting helpen

26 augustus 2014, 12:00

Nog tien tickets zijn te verdelen voor het hoofdtoernooi van de Champions League, twintig ploegen strijden dinsdag en woensdag om de laatste plekjes in het miljoenenbal. Na de uitschakeling van Feyenoord zijn er geen Nederlandse clubs meer actief in de voorronde, landskampioen Ajax is al wel zeker van een plaats in de groepsfase. Welke teams het daarin kan treffen, wordt de komende dagen duidelijk.

Naast Ajax zijn 21 andere teams al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Dit zijn Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atlético Madrid, Schalke 04, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint Germain, Shaktar Donetsk, FC Basel, Manchester City, Olympiakos Piraeus, CSKA Moskou, Liverpool, Sporting, Galatasaray, Anderlecht, AS Roma en AS Monaco. Deze teams zijn genoemd op volgorde van UEFA-coëfficiënt, waarbij Ajax tussen CSKA Moskou en Liverpool in hoort te staan.

De UEFA-coëfficiënten van de teams zijn van groot belang, want op basis daarvan wordt de pot-indeling bij de loting bepaald. Simpel gezegd: de acht teams met het beste coëfficiënt komen in pot 1 en zijn groepshoofd, de volgende acht in pot twee enzovoorts. Wie de minste punten verzameld heeft in de afgelopen jaren, in dit geval AS Monaco, komt in de laagste pot terecht en kan bij de loting in een loodzware groep belanden.

Als een wonder uitblijft en Ajax inderdaad in pot drie belandt bij de loting, ontloopt het tegenstanders als Liverpool, Napoli, Galatasaray en Sporting Lissabon. Het kan dan wel uitkomen tegen bijvoorbeeld kampioenen Juventus, Paris Saint Germain en Manchester City, die bij de loting ingedeeld zullen worden in de tweede pot.

Voorlopige indeling potten, op basis van UEFA-coëfficiënt

Pot 1: Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atlético Madrid, Arsenal (*), FC Porto (*)

Pot 2: Schalke 04, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint Germain, Shaktar Donetsk, FC Basel, FC Zenit (*) Manchester City

Pot 3: Bayer Leverkusen (*), Olympiakos Piraeus, CSKA Moskou, Ajax, Napoli (*), Liverpool, Sporting, Galatasaray

Pot 4: Anderlecht, Red Bull Salzburg (*), AS Roma, Steaua Boekarest (*), APOEL Nicosia (*), Celtic (*), BATE Borisov (*), AS Monaco

De teams met een sterretje (*) zijn nog actief in de laatste voorronde van de Champions League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen