Schreuder: "Eigenlijk spelen we finale van vorig seizoen"

27 augustus 2014, 15:58

In zijn perspraatje daags voor de wedstrijd onderstreepte FC Twente-coach Alfred Schreuder woensdag het belang van het Europese treffer met FK Karabakh. Zijn club heeft een seizoen geknokt voor Europees voetbal en moet zichzelf daar nu voor belonen, vindt de trainer van de Tukkers.

"We zijn vorig seizoen als derde geëindigd en eigenlijk spelen we morgenavond de finale van vorig seizoen", stelt hij. "We moeten ervoor zorgen dat we die 'prijs' morgen pakken. We hopen daarbij op een goed gevuld stadion om ons te steunen. Voor de ploeg is dit een mooi nieuw moment om te laten zien wat ze kunnen."

Het is belangrijk om de groepsfase van de Europa League te halen, stelt de coach. "Als club staan wij voor het halen van Europees voetbal, dit is wat we graag willen. Het is voor de ontwikkeling van onze spelers belangrijk. De ervaring van Europese wedstrijden neem je mee en daar word je als speler beter van. Het zorgt er ook voor dat je als ploeg zelfverzekerder wordt." De heenwedstrijd tegen Karabakh eindigde in 0-0. "Karabakh is een goed team. Ze zijn gevaarlijk in de omschakeling en via de counter. Daar zullen we alert op moeten zijn. We moeten ons focussen op ons eigen spel en gaan voor de winst zonder daarbij naïef te voetballen."

FC Twente mist in de return tegen de ploeg uit Azerbeidzjan alleen Renato Tapia en Felipe Gutiérrez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen