De Vrij: "Vijf of vier verdedigers, het maakt mij niet uit"

3 september 2014, 09:24

Onder de nieuwe bondscoach Guus Hiddink neemt Oranje afscheid van 5-3-2, het systeem dat gebruikt werd op het succesvol verlopen wereldkampioenschap in Brazilië. De kans is groot dat Hiddink het Nederlands elftal weer gaat laten spelen met 'slechts' vier verdedigers, in een 4-3-3 of 4-4-2.

Stefan de Vrij vindt het allemaal prima, hij ligt er niet wakker van dat het WK-systeem mogelijk overboord gegooid gaat worden. "Met vier verdedigers spelen vind ik ook prima. Ik heb altijd gezegd dat het mij niet om een systeem gaat, maar om de uitvoering. Het maakt mij niet uit of we met vier of vijf verdedigers spelen, ik heb geen voorkeur. Het is allebei mogelijk." Volgens De Vrij kan de terugkeer naar een systeem met vier verdedigers geruisloos verlopen. "In dat systeem zijn we opgegroeid, daar hoeven we niet over na te denken."

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal onder Hiddink is komende donderdag, in Bari tegen Italië. Vijf dagen later begint de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 met een uitwedstrijd tegen Tsjechië.

Een interview met De Vrij over zijn eerste weken bij zijn nieuwe club Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen