"Bakkali laat zich beïnvloeden door alles en iedereen"

4 september 2014, 08:18

Zakaria Bakkali is volledig de verkeerde weg ingeslagen in zijn carrière. Althans, dat vindt Marcel Brands. De technisch manager van PSV heeft maandenlang gepoogd om de soap omtrent de talentvolle vleugelaanvaller van een goed einde te voorzien, maar dit is niet gelukt. "Het probleem is dat Zakaria zich laat beïnvloeden door alles en iedereen om hem heen", beschuldigt Brands.

In tegenstelling tot Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zette Bakkali niet zijn handtekening onder een nieuw en langer contract bij PSV. Er werd acht maanden onderhandeld, maar het bleek een kansloze missie te zijn. "Natuurlijk is dat jammer voor de club, maar ik vind het eigenlijk nog erger voor de speler zelf", zegt Brands in De Telegraaf. "Het is zonde dat een jonge speler met talent niet de goede weg kiest. Misschien vinden mensen mij naïef, maar ik heb niet het gevoel dat het een verkeerd ventje is en ook zijn vader is geen foute man."

Het is niet de eerste zaak waar PSV een nare smaak in de mond aan overhoudt. De onderhandelingen met Zakaria Labyad en Ola Toivonen verliepen ook zeer moeizaam. "Toivonen vond ik wel een andere zaak, omdat hij altijd heeft aangegeven niet de intentie te hebben om transfervrij weg te gaan bij PSV. Uiteindelijk hebben we hem ook kunnen verkopen. En bij Labyad hadden we te maken met zijn vader, die iets anders wilde, omdat het hem veel geld op zou leveren. Labyad heeft aangegeven spijt te hebben van de keuzes die hij toen heeft gemaakt. Als hij anders had beslist, was hij nu minder rijk geweest maar in sportief opzicht wel veel verder."

Brands denkt niet dat de culturele achtergrond van spelers als Bakkali en Labyad een rol speelt, maar stelt wel dat de familieleden van de spelers te veel invloed hebben: "Wat je bij Marokkaanse spelers vaak ziet is dat de omgeving en met name de familie veel invloed heeft. Dat maakt het vaak moeilijk. Ik vind het wel jammer dat dit nu twee keer achter elkaar zo is gegaan, want het draagt niet bij aan een positief beeld van de Marokkaanse voetballers, terwijl er zoveel goede voorbeelden zijn", aldus de technisch manager van PSV.

Bakkali, die lang twijfelde over zijn toekomst, maakt geen deel uit van de eerste selectie van PSV. De jonge Belg traint en speelt mee met Jong PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen