Italië bezorgt Hiddink en Oranje fikse kater

4 september 2014, 23:02   Bijgewerkt: 4 september 2014, 23:26

De rentree van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal is uitgelopen op een flinke teleurstelling. In het stadion San Nicola in Bari werd de vriendschappelijke interland tegen Italië met 2-0 verloren. Na een vroege rode kaart voor Bruno Martins Indi speelde Oranje het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder. Doelpunten van Ciro Immobile en Daniele De Rossi deden Nederland uiteindelijk de das om.

Voor Antonio Conte had zijn debuut als bondscoach van Italië niet beter kunnen verlopen. Italië speelde in een 3-5-2-systeem met Immobile en debutant Simone Zaza als meest vooruitgeschoven pionnen. Conte had enfant terrible Mario Balotelli thuisgelaten en dat bleek een juiste keuze. De wedstrijd was goed en wel onderweg toen Immobile slim wegliep uit de rug van een slapende Stefan de Vrij en langs de doelman snelde om zijn eerste interlanddoelpunt voor Italië te maken.

De enige kans van de wedstrijd voor Oranje kwam op naam van Robin van Persie. Maar de Nederlandse aanvoerder schoot even na rust de bal op aangeven van Daley Blind voorlangs. Hiddink heeft na deze kansloze nederlaag nog vijf dagen om zijn manschappen weer op scherp te zetten. Komende dinsdag is de eerste serieuze test in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen