Sneijder: "Duidelijk dat er harde woorden moeten vallen"

10 september 2014, 00:04

Volgens Wesley Sneijder moeten er 'harde woorden' gaan vallen bij het Nederlands elftal. Oranje verloor dinsdag de eerste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2016 in en tegen Tsjechië met 2-1, door een laat tegendoelpunt waaraan een fout van Daryl Janmaat vooraf ging.

"Ik ben teleurgesteld. Dit was niet best. Ik weet niet waardoor het komt", haalde Sneijder na afloop zijn schouders op bij de NOS. "Maar het lijkt me duidelijk dat er nu harde woorden gesproken moeten worden. Want op deze manier kunnen we niet verder. Als je zegt dat het gênant is, dan kan ik mij daar wel bij aansluiten. Als je niet verder komt dan 1-1, dan moet je zorgen dat je dat punt meesleept. En als je dan zo de 2-1 weggeeft, dan kan je dat inderdaad gênant noemen."

Bondscoach Guus Hiddink koos voor het duel in Praag voor het 5-3-2-systeem, waarmee op het WK onder leiding van Louis van Gaal een derde plaats werd behaald. Nog voor de rust schakelde Hiddink terug naar 4-3-3. In die formatie werd afgelopen donderdag nog kansloos verloren van Italië. Sneijder kan niets met alle verhalen over systemen. "Het interesseert mij niet in welke formatie we spelen", antwoordde hij. "Als je hier bij Tsjechië speelt, dan moet je de mouwen opstropen en vol aan de bak gaan."

"Iedereen moet in de spiegel kijken. Ik ook. Want ik was ook slordig in de passing", gaf Sneijder eerlijk toe. "We hebben een goed WK gespeeld en iedereen was toen in de hosannastemming. Het heeft allemaal niets met systemen te maken. Iedereen moet gewoon even naar zichzelf kijken. Als we hier volgende maand terugkomen, moet het anders. We kunnen niet voortborduren op het WK. Iedereen begint weer op nul."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen