United boekt recordomzet, maar verwacht fikse daling

10 september 2014, 14:21

Manchester United heeft over de afgelopen jaargang een recordomzet recordomzet van ruim 541 miljoen euro genoteerd. Dit is negentien procent meer ten opzichte van het seizoen 2012/2013, aangezien de Mancunians ongeveer 30 miljoen euro winst maakten. Toch juicht de Engelse club niet te hard, aangezien er over het lopende seizoen een flinke daling wordt verwacht.

United verwacht over de huidige jaargang een omzet van tussen de 478 en 491 miljoen euro te draaien, meer dan 50 miljoen euro minder dus. Het mislopen van Europees voetbal ligt ten grondslag een deze daling. De teleurstellende resultaten kostten manager David Moyes vorig seizoen de kop. Het ontslag van hem en zijn staf hebben de club ongeveer 6,5 miljoen euro gekost.

Ed Woodward, de vice-voorzitter van United, ziet een rooskleurige toekomst tegemoet voor de club. "Met Louis van Gaal aan het roer als manager en de recente komst van een aantal toonaangevende spelers zijn we erg enthousiast over de toekomst. We staan aan het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de club. Louis zijn voetbalfilosofie past heel goed bij United, hij heeft een indrukwekkende track record."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen