'Hongerige' Manu: "Voelde dat ik toe was aan kans in Kuip"

11 september 2014, 10:26

Elvis Manu beleefde onlangs het mooiste moment in zijn nog prille voetbalcarrière, toen hij Feyenoord in de blessuretijd van de Europa League-wedstrijd tegen Zorya Luhansk op zeer fraaie wijze naar een 4-3 overwinning schoot. De aanvaller van Feyenoord, die deze week debuteerde in het shirt van Jong Oranje, hoopt dat het een voorbode voor veel goeds zal zijn: "Het heeft mij alleen maar hongeriger gemaakt."

Feyenoord, in het bijzonder coach Ronald Koeman, liet Manu vorig seizoen ervaring opdoen bij SC Cambuur. "Je hoort mij niet zeggen dat ik niets met Ronald Koeman had, maar onder de nieuwe trainer voel ik vanaf de eerste seconde volop vertrouwen", laat de 21-jarige aanvaller optekenen in het AD. "Dat ik de tweede helft van vorig seizoen bij Cambuur heb gespeeld, was cruciaal. Dwight Lodeweges en later Henk de Jong bleken precies de mensen die ik nodig had. Ook zij gaven mij vertrouwen. Daarna voelde ik dat ik toe was aan een kans in De Kuip", aldus Manu.

Een garantie op een basisplaats heeft hij nog niet, aangezien zijn ontwikkeling volgens Fred Rutten geleidelijk moet verlopen: "Ik speel nog lang niet alles, maar de huidige trainer is echt met mij bezig. Dat doelpunt tegen Luhansk heeft mij alleen maar hongeriger gemaakt. Dus nu niet terugschakelen, maar juist het gaspedaal dieper indrukken. Zaterdag spelen we tegen Willem II en dat moet de eerste thuisoverwinning opleveren. En vervolgens krijgen we Sevilla en Ajax. Ik kijk er echt naar uit", glimlacht Manu.

Doorgaan met waar hij mee bezig is en een nieuw contract afdwingen in De Kuip, dat is het doel van Manu: "Al mijn vrienden zijn supporters van Feyenoord. Als ik hier niet had gespeeld, had ik als fan op de tribune gezeten. Hier wil ik slagen, dit is mijn club", zegt de jongeling, wiens belangrijke EL-doelpunt veel geld opleverde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen