Van Ginkel: "Het Italiaanse voetbal past wel bij me"

11 september 2014, 15:18

Hij wilde eigenlijk voor zijn kans gaan bij Chelsea, maar stapte toch op huurbasis over naar AC Milan: Marco van Ginkel. Dit seizoen staat voor de van Vitesse afkomstige middenvelder in het teken van het etaleren van zijn kwaliteiten. Na een seizoen waarin hij grotendeels buitenspel stond wegens een zware knieblessure, is hij gemotiveerder dan ooit.

Hij liet Milan aanvankelijk in de wachtkamer zitten, omdat hij liever bij Chelsea wilde blijven. Desalniettemin speelt hij nu in het shirt van de Rossoneri. "Voorlopig is alles op Milan gericht. Ik wil daar mezelf laten zien, de gesprekken die ik had waren veelbelovend. Ze gaven ook niet op, ze bleven maar bellen. Dat gaf me zeker een goed gevoel", legt de speler uit Amersfoort uit. "Net als bij Chelsea zal bij AC Milan het verwachtingspatroon hoog zijn, maar daar ben ik niet bang voor."

"Overal waar je speelt, is er concurrentie en moet je presteren", vervolgt Van Ginkel, die denkt dat de Serie A bij uitstek voor hem geschikt is: "Als middenvelder denk ik dat het Italiaanse voetbal wel bij me past. Milan speelt met een verdedigende middenvelder en daarvoor twee middenvelders, die aanvallend mee kunnen doen, moeten pendelen. De rechterpositie van die twee moet mijn doel zijn. Een lekkere positie, vind ik."

Italiaanse media stellen dat Milan één miljoen euro betaalt voor het lenen van de Nederlander, als hij minder dan twintig wedstrijden speelt. Speelt hij meer wedstrijden, dan betalen ze de helft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen