Overmars weerlegt kritiek: "Hebben juist méér kwaliteit"

12 september 2014, 21:36

Ajax zag kort voor het verstrijken van de transferdeadline Daley Blind en Kenneth Vermeer naar respectievelijk Manchester United en Feyenoord vertrekken. Als vervangers werden Niki Zimling en Diederik Boer gehaald en dat kwam Marc Overmars op de nodige kritiek te staan. De technisch directeur werd verweten niet goed gehandeld te hebben. De oud-voetballer kan zich niet vinden in die woorden en durft zelfs een stapje verder te gaan. 

"Wij denken dat er juist méér kwaliteit in de groep zit dan afgelopen jaren", stelt de voormalig aanvaller in het AD. "Alleen: je hebt tijd nodig, terwijl er meteen gepresteerd moet worden. Liever waren we nu zes maanden verder geweest. Je gaat niet uitspreken dat je geen kampioen wilt worden, maar het zal misschien best even weer spannend worden."

Met name met het vertrek van Blind lijkt Ajax aan kwaliteit in te boeten. "Daar hadden we niet meer op gerekend", geeft Overmars toe. "Blijkbaar is er in Manchester ook wat gebeurd waardoor ze alsnog met een bod kwamen, en niet twee weken eerder al."

Ajax wilde de transfer niet tegenhouden. "Je kunt stoer zijn en zeggen dat er niemand meer weg, maar anderhalf jaar geleden werd Daley hier nog weggehoond en waren er duidelijk twijfels. Als dan nu voor hem deze kans komt en je weet wat hij heeft doorstaan en overwonnen, dan ben je een grote loser als je dat dan nog tegenhoudt."

Het vertrek van Blind viel niet goed bij de achterban van de kampioen, het vertrek van Vermeer naar aartsrivaal Feyenoord schoot helemaal in het verkeerde keelgat. "Frank denkt ook aan de concurrentie. Ik had niet op Feyenoord gerekend, maar we hadden een afspraak dat hij voor een bepaald bedrag weg mocht. De zaakwaarnemer wilde de club niet zeggen, maar mij maakte dat niet uit. Ik vind het wel een gewaagde keuze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen