Sterk PEC Zwolle bezorgt PSV eerste nederlaag

Ger
13 september 2014, 23:07

Koploper PSV heeft op de vijfde speeldag van de Eredivisie voor het eerst dit seizoen averij opgelopen. In het IJsseldeltastadion stuurde PEC Zwolle de Eindhovenaren na een enerverende wedstrijd verdiend met lege handen naar huis: 3-1. Luuk de Jong bracht zijn ploeg aan de leiding maar Jesper Drost, Joost Broerse en Ben Rienstra bezorgden de thuisclub uiteindelijk het volle pond. Zwolle komt in de stand naast PSV en is nu gedeeld lijstaanvoerder.

Op basis van de stand kon de tweestrijd in Zwolle als een echte topper bestempeld worden. PSV bleef tot vandaag foutloos en de thuisploeg stond met negen punten op een keurige derde plaats. Zwolle startte sterk en had al binnen het kwartier PSV op de pijnbank kunnen leggen. Na een slippertje van Karim Rekik kreeg Jody Lukoki de bal op een presenteerblaadje maar Zoet voorkwam met een sublieme reactie de openingstreffer. Even later was het Drost die na een goede loopactie verzuimde zijn ploeg op voorsprong te koppen. PSV had het moeilijk en moest vroeg in de wedstrijd ook nog eens afscheid nemen van sterkhouder Memphis Depay die met een blessure naar de kant moest.

Uit het niets waren het de bezoekers die na een half uur de leiding namen. De Jong verzilverde van elf meter het buitenkansje dat hem geboden werd door de handsbal van Broerse. Zwolle was even de weg kwijt en de formatie van Philip Cocu leek zonder kleerscheuren de rust te halen. Totdat Drost van even buiten de zestien besloot de bal op doel te rammen. Via de handen van een blunderende Zoet stuiterde de inzet tegen de touwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen