Ajax zit in tussenfase: "Komt succesvolle lichting aan"

16 september 2014, 08:41

Ajax wil in de toekomst, in ieder geval incidenteel, hogere ogen gooien in Europa. Voordat het zover is, moeten de Ajacieden eerst door een tussenfase heen. Dat heeft marketingdirecteur Edwin van der Sar maandagavond gezegd bij RTL Late Night. De oud-doelman benadrukte dat het beleid van Ajax draait om het opleiden van talenten en stelde tevens dat er al enigszins rekening wordt gehouden met een vertrek van coach Frank de Boer.

"Waar Ajax voor staat is de jeugdopleiding. Dat is al veertig, vijftig jaar hetzelfde geweest. We willen spelers opleiden tot het eerste elftal, om daar vervolgens succes mee hebben. We zitten nu in een tussenfase, maar er komt een heel succesvolle lichting aan", verzekerde Van der Sar. Ajax heeft veel geld in kas, nadat er diverse sterkhouders uit de ArenA vertrokken. De club wil echter niet blind investeren, maar zich focussen op de toekomst.

Uiteindelijk zal dit beleid de club ten goede komen, beloofde Van der Sar: "We investeren een hoop in de jeugdopleiding en krijgen er steeds meer spelers en trainers bij. We hebben nu looptrainers, vaste fysiotherapeuten, noem het maar op. Voor onze toekomst is het belangrijk dat er een gewaarborgde toekomst is", aldus de voormalig keeper, die een vertrek van De Boer na dit seizoen allesbehalve uitsluit: "Het technisch hart - met daarin Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Marc Overmars - is er mee bezig om, mocht Frank vertrekken, een juiste opvolger te vinden die in onze filosofie past."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen