Veltman 'teveel Ajacied': "Ik zou nooit naar Feyenoord gaan"

20 september 2014, 11:17

Joël Veltman begrijpt de keuze van Kenneth Vermeer om Ajax te verruilen voor Feyenoord, maar zal zelf nooit voor de ploeg uit Rotterdam spelen. Dat geeft de verdediger van de landskampioen toe in het AD. "Ik gun hem alles, maar morgen schieten we er het liefst vier bij hem binnen", doelt de international op de Klassieker in de Kuip.

"Ik kan me zijn beslissing overigens wel voorstellen", zegt Veltman. "Hij wilde speeltijd, hij wilde keepen, en Feyenoord speelt ook Europees. Zelf zou ik nooit naar Feyenoord gaan. Daarvoor ben ik te veel Ajacied", aldus Veltman, die vertrouwen heeft in een goed resultaat. De 1-1 tegen Paris Saint Germain van woensdag heeft Ajax goedgedaan. "Daarin hebben we laten zien dat we mee kunnen komen met één van de beste ploegen van Europa. Dat geeft vertrouwen."

Veltman maakte twee jaar geleden zijn eerste Klassieker mee in het stadion van de rivaal. "Het was heel speciaal, want het was voor mij de eerste keer dat ik bij de selectie zat", blikt hij terug. "De haat en nijd in het stadion, het was ongelooflijk. Wel een mooie sfeer, hoor. Deden we een rondootje in de warming-up. Rolde de bal naar de kant. Weet je niet wat je hoort. Ja, ik durfde 'm wel te halen, maar was toch wat voorzichtig, haha."

Vorig seizoen won Ajax in Rotterdam met 1-2. Veltman maakte de beslissende treffer en deed bij het juichen zijn hand achter het oor. Bij de supporters van de thuisploeg werkte die actie als een rode lap op een stier. "Dat zou ik nu nooit meer doen", zegt hij. "Dat was niet handig. Ik had het tijdens het juichen al in de gaten. Dacht ik: oei, niet te veel naar de kant rennen. Als jongetje droom je ervan om de winnende te maken in De Kuip. En dan gebeurt het nog ook, maar beter is het om dan meteen naar het midden te lopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen