Ajax treft eigen fans in beker: "Had zelfs een badjas"

23 september 2014, 08:28

Woensdagavond (18.30 uur) staat er een Amsterdams onderonsje op het menu in het toernooi om de KNVB Beker. Hoofdklasser JOS Watergraafsmeer kruist in het Olympisch Stadion de degens met regerend landskampioen Ajax. In de gelederen van de amateurs bevinden zich meerdere Ajax-fans, waardoor het voor hen een bijzonder affiche is.

Maurice Renger, de 32-jarige captain van JOS Watergraafsmeer, speelde zelfs zeven jaar in de jeugdopleiding van Ajax. "Ik was van de lichting Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga en Rafael van der Vaart, maar kreeg uiteindelijk in de B2 te horen dat ik niet goed genoeg was", stelt Renger in De Telegraaf. Hij is een echte Ajacied is: "Ik ben op-en-top Ajacied en bezoek eenmaal per jaar met vrienden een uitduel in de Champions League."

De 23-jarige Davey van 't Schip, de zoon van oud-Ajacied John van 't Schip, is ook een Ajacied in hart en nieren. "Mijn vader was natuurlijk in verschillende functies werkzaam bij Ajax, waardoor ik als jong ventje vaak op de tribune zat. Ik ben Ajax-supporter, iets wat me met de paplepel is ingegoten. Ik had zelfs een Ajax-badjas en heb nog in de wieg gelegen met Daley Blind", kijkt Van 't Schip terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen