De Boer geeft kwartet spelers rust: "Wil een gretig Ajax zien"

23 september 2014, 15:36

Ajax zegevierde afgelopen weekend in De Klassieker tegen Feyenoord (0-1). Een aantal dagen later, op woensdag, staat er een heel ander affiche op het menu in het toernooi om de KNVB Beker: het Amsterdamse onderonsje tegen de amateurs van JOS Watergraafsmeer. Trainer Frank de Boer wil de hoofdklasser kansloos laten en vooral een scherp Ajax zien. Hij kiest voor vier wijzigingen in zijn startopstelling.

"Ik wil een gretig Ajax zien, dat JOS Watergraafsmeer geen schijn van kans geeft", vertelt De Boer op Ajax.nl. "We spelen tegen een hoofdklasser. Dan moet je gewoon een goede partij neerzetten en de wedstrijd ook zo snel mogelijk beslissen", aldus de Ajax-keuzeheer, die een aantal spelers rust geeft: "Vier jongens hebben overigens vrij woensdag: Jasper Cillessen, Joël Veltman, Kolbeinn Sigthórsson en Niklas Moisander. Zij zitten dus ook niet in de wedstrijdselectie."

De afwezigheid van het kwartet biedt logischerwijs mogelijkheden voor andere spelers. "Veel jongens die de afgelopen duels op de bank zaten, krijgen tegen JOS een kans", geeft De Boer aan. "Ik heb mijn opstelling al klaar. Diederik Boer keept. Verder spelen ook Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Nick Viergever, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lerin Duarte, Arek Milik, Ricardo Kishna en Lucas Andersen. Zij vormen de basisploeg."

De Boer beseft dat Ajax zondag heel goed weg kwam in De Kuip en hoopt dat zijn spelers goed zullen reageren tegen JOS Watergraafsmeer: "Ik verwacht elke wedstrijd een goede reactie, van alle spelers die spelen. Ik wil morgen een gretig Ajax zien, die de tegenstander probeert te overrompelen. Dat is het belangrijkste dat ik wil zien. De jongens die morgen spelen mogen zich laten zien; ze mogen ons overtuigen. Normaal is dit een duel waarin je ook aan je vertrouwen kunt werken. Dat kan een mooie bijkomstigheid zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen