Milik loodst Ajax met zes treffers langs stadgenoot

24 september 2014, 20:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft zonder al te veel problemen de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. De landskampioen en verliezend bekerfinalist won gemakkelijk van stadgenoot JOS Watergraafsmeer: 0-9. Arek Milik was de grote man in het Olympisch Stadion. De Pool scoorde zes keer en leverde twee assists.

De Amsterdamse derby bleef twintig minuten doelpuntloos, maar daarna was het verzet van de hoofdklasser gebroken. Arek Milik scoorde na 21 minuten de eerste van de avond en was amper een minuut later belangrijk als aanvaller. De Pool bediende Lucas Andersen, die op koele wijze de marge verdubbelde. Vijf minuten daarna was het opnieuw Milik die scoorde. Ditmaal was Ricardo Kishna de aangever.

Ajax bleef daarna enige tijd zonder treffer, maar had in verdedigend opzicht weinig te vrezen van de hoofdklasser. In de 63ste minuut scoorde Milik zijn derde en de vierde voor Ajax. Kishna maakte een minuut later op aangeven van Milik de vijfde van Ajax. Invaller en debutant Quincy Menig tilde de score in de 69ste minuut naar 0-6.

Dat leek ook de eindstand te worden, totdat Milik het nog maar weer eens op zijn heupen kreeg. De aanvaller scoorde in de laatste tien minuten drie keer en bepaalde de eindstand daarmee op 0-9.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen