De Boer: "We mogen niet in dit niveau blijven hangen"

26 september 2014, 16:46

Ajax won vorige week in De Kuip van Feyenoord (0-1), maar daar was eigenlijk ook alles mee gezegd. De Amsterdammers leverden namelijk een zeer povere prestatie in Rotterdam-Zuid, het was een wonder dat er gewonnen werd. Trainer Frank de Boer heeft echter nog volop vertrouwen in zijn formatie, die zaterdagavond aantreedt tegen NAC Breda.

"Er is goed getraind deze week, we hebben vertrouwen kunnen tanken tegen JOS/Watergraafsmeer (0-9 winst, red.)", zegt De Boer op Ajax.nl. Hij denkt dat zijn ploeg de smaak snel weer te pakken krijgt. "Ik denk dat we niet snel meer zo'n wedstrijd spelen als tegen Feyenoord. We mogen niet te lang in dit niveau blijven hangen, willen we kampioen worden."

De Boer vindt het wel lastig om de vinger op de zere plek te leggen, als hem gevraagd wordt naar de dingen die tegen Feyenoord niet goed gingen. "Dat is altijd in het luchtledige praten. We hebben de wedstrijd teruggekeken en dingen gezien die beter moeten. De spelers hadden dat zelf ook al gezien, dus daar moeten we mee aan de slag", aldus de Ajax-coach, die niet te spreken was over het veelvuldige hanteren van de lange bal en het positiespel. "Ons positiespel is al vier jaar ons handelsmerk. Dan moet je niet bij een tegenslag de bal terug spelen."

NAC is een tegenstander om rekening mee te houden, vindt De Boer. "Het team zit goed in elkaar. Ze hebben een goed middenveld met verschillende type spelers. Het is op dit moment een lastig team om te verslaan. Ze hebben slechts twee keer verloren, waaronder van PSV maar speelden toen heel goed. En ze wonnen verdiend van FC Twente."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen