De Boer: "Sigthórsson heeft laten zien in goeden doen te zijn"

27 september 2014, 23:30

Ajax-coach Frank de Boer verkoos zaterdag voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda Kolbeinn Sigthórsson boven Arek Milik, die afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer nog zes keer had gescoord. De keuze pakte goed uit: door een hattrick van de IJslandse spits won de landskampioen met 2-5 in het Rat Verlegh Stadion.

"Elke spits heeft goals nodig", zegt De Boer op Ajax.nl. "Wij zijn heel blij dat Kolbeinn heeft gescoord. Daarbij heb ik ook verdedigend van hem genoten. Hij was balvast, speelde attent. Dit moet hij elke week, of beter gezegd elke vier dagen, opbrengen. Dit is wat van hem wordt verwacht. Sigthórsson heeft laten zien in goeden doen te zijn."

De Boer maakte zijn hele elftal een compliment. "Het kan hier een heet avondje zijn, uit bij NAC. We waren goed voorbereid. Ik heb een gretig Ajax gezien. Al werden we na de 0-2 wel slordig. Bij 0-3 verwacht je dat de wedstrijd wel is gespeeld. Toch scoorden zij uit een standaardsituatie. Na de 1-4 hadden we de controle terug. Dat was een mokerslag voor NAC."

"We hebben voldoende kansen gecreëerd, paal en lat geraakt en doelpunten gemaakt. We kunnen vrij tevreden zijn. Ook dit is weer een stap naar het niveau dat we graag willen zien", aldus De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen