'United wil midweekse oefenduels in buitenland spelen'

30 september 2014, 13:56

Manchester United overweegt om midweekse vriendschappelijke wedstrijden in het buitenland te gaan afwerken. De club beschouwt het als een financieel lucratieve maatregel, die het mislopen van de Champions League enigszins kan goed maken.

De absentie in de CL kan United meer dan 50 miljoen euro kosten, waardoor de club naar financiële middelen zoekt. Commerciële trips kunnen hier een bijdrage aan leveren. Het feit dat de Mancunians al uitgeschakeld zijn in de League Cup, biedt mogelijkheden in de agenda. De club wordt over de hele wereld gesteund door grote hoeveelheden fans, waardoor oefenwedstrijden in het buitenland financieel zeer gunstig kunne zijn voor de kas. Om een voorbeeld te geven: het oefenduel tussen United en Real Madrid (3-1 winst) werd afgelopen zomer door meer dan 100.000 fans bezocht in de Verenigde Staten.

United-directeur Richard Arnold stelt dat manager Louis van Gaal wel openstaat voor dergelijke oefentripjes. "We werken geweldig met hem samen en ik waardeer zijn steun voor het beleid. Er ligt een plan dat ook goed is voor de teambuilding. We denken er over na."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen