Vd Brom met ambities naar AZ: "Ik wil echt iets bereiken"

30 september 2014, 14:52

John van den Brom is dinsdagmiddag officieel voorgesteld als nieuwe hoofdcoach van AZ. Hij is de opvolger van Marco van Basten, die een stapje terug deed en zijn rechterhand zal zijn. De trainer is met een flinke portie gretigheid en ambitie in Alkmaar gearriveerd. "Ik ben hier gekomen om echt iets te bereiken", sprak hij bij zijn presentatie.

"Ik zie dit als een perfecte kans om weer lekker aan het werk te gaan", glimlacht Van den Brom. "Na mijn ontslag bij Anderlecht heb ik het zeker twee maanden moeilijk gehad. Het was mijn eerste ontslag ooit. Nu begon het weer te kriebelen. Ik wilde heel graag naar AZ. Hier ligt de kans om bovenin mee te spelen", vervolgt de nieuwe keuzeheer van AZ. Hij heeft een goed gevoel bij de Noord-Hollandse club: "Sinds de eerste gesprekken met AZ is er op het veld veel positiefs gebeurd."

Van den Brom gaat niet meteen het roer omgooien, geeft hij aan. "Zaterdag heeft de ploeg een goede indruk op me gemaakt. Ik ga geen grote wijzigingen doorvoeren. Geef me de tijd om de spelers en de club te leren kennen", aldus de nieuwe trainer van AZ. Een duidelijke doelstelling heeft hij niet. "AZ heeft de zesde begroting van Nederland. De stelregel luidt dan dat je ook ongeveer op die plaats terechtkomt. Maar een zesde plaats vind ik geen doel. Ik ben hier gekomen om echt iets te bereiken. Dan bedoel ik Europees voetbal of een bekerwinst. Dat is mijn drang als coach. Een drang die ook de spelers hebben. Met een zesde plaats kun je niet veel."

Van Basten deed wegens een te grote hoeveelheid stress een stapje terug. Van den Brom heeft veel respect voor zijn assistent. "Dat Marco van Basten nu mijn assistent is, vind ik vooral erg mooi. Voor hem is deze situatie ook ideaal. Wat mij betreft is assistent slechts een titel. In de praktijk werk ik graag als team. Met Dennis Haar, Marco en mij heeft AZ eigenlijk drie hoofdtrainers. Ik zal het geheel aansturen, maar laat iedereen vrij om vanuit zijn eigen kracht te werken. Bij mij overheerst het wij-gevoel. Wat kan ik me meer wensen dan zo'n fantastische staf? Daar gaat het team alleen maar beter van voetballen", weet Van den Brom.

Met wedstrijden tegen FC Twente en PSV kan Van den Brom zijn borst meteen nat maken. "Een moeilijk begin voor mij? Ik vind het fantastisch dat we meteen tegen FC Twente en PSV spelen. De ploeg heeft momenteel veel vertrouwen. Drie zeges op rij doet veel met jonge spelers. Alles gaat net even makkelijker en het gevoel heerst dat het kwartje wel net de goede kant opvalt. Dan is het prima om te beginnen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Kom maar op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen