Van Beek: "Dacht zeker te weten dat het de bal was"

2 oktober 2014, 22:13

Sven van Beek maakte donderdag zijn allereerste doelpunt in het eerste van Feyenoord. Maar was het wel echt zíjn goal? Een inworp van Miquel Nelom leek in één keer in het doel te belanden, zonder dat iemand de bal aanraakte. Maar Van Beek toucheerde de bal wel degelijk, beweert hij.

"Ik raakte hem op mijn achterhoofd", zegt de centrale verdediger tegen onder meer FCUpdate.nl. Omdat Van Beek de bal raakte was het een geldig doelpunt, een inworp zelf mag niet in één keer in het doel gaan. Vanaf de tribune en voor de televisie was nauwelijks waarneembaar dat de jonge verdediger de inworp verlengde, maar hij zelf twijfelt er niet aan. "Ik voelde iets op mijn achterhoofd en dacht zeker te weten dat het de bal was."

Na de treffer van Van Beek kwam Standard langszij en ook bij dat doelpunt speelde de verdediger een belangrijke rol. Hij verlengde een bal ongelukkig met zijn been, waardoor Standard-spits Viera geen buitenspel kon staan en binnen kon tikken. "Ik verwachtte de bal niet meer, ik zag het te laat. We liepen die fase iets te veel achteruit en riepen het onheil zo over onszelf af."

Door een late goal van Manu kreeg Feyenoord alsnog wat het wilde, namelijk de drie punten. De club beleeft zo een prima week, na de zege op Go Ahead Eagles, en voor Van Beek kan het nog mooier worden. Hij behoort tot de voorselectie van Oranje en bondscoach Guus Hiddink maakt vrijdag bekend of de jonge Feyenoorder zich mag melden voor de komende interlands. "Of ik vannacht wel slaap? Ik slaap altijd slecht na wedstrijden", lacht Van Beek. "Morgen om 9.00 uur moeten we op de club zijn. Ik zie het later op de dag vanzelf wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen