Ajax treft PEC: "Angstgegner is wel een erg groot woord"

3 oktober 2014, 15:21   Bijgewerkt: 3 oktober 2014, 16:49

Ajax kruist komende zondag (16.45 uur) in de Amsterdam ArenA de degens met PEC Zwolle, dat zich steeds meer als een 'angstgegner' van de regerend landskampioen ontpopt. In de bekerfinale van vorig seizoen werden de Ajacieden met 5-1 afgedroogd door De Blauwvingers en de revanchemogelijkheid, de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, eindigde eveneens in mineur voor de Amsterdammers: 0-1. Trainer Frank de Boer wil er niet meer bij stilstaan.

"We zijn een stuk verder dan toen", zegt De Boer op Ajax.nl over de zeperds tegen PEC Zwolle. De keuzeheer van Ajax vindt het woord angstgegner te overdreven. "Angstgegner vind ik wel erg groot woord. PEC is een tegenstander die het ons vaak lastig heeft gemaakt. Het is een voetballende ploeg, die het ook goed deed tegen andere topteams. Wij hebben een betere selectie, maar als wij niet dat beetje extra brengen, wordt het lastig. Ik verwacht dat PEC ons op dezelfde manier gaat bestrijden als in de afgelopen confrontaties. Gegroepeerd, terwijl ze hun momenten kiezen om druk te zetten."

De Boer vindt dat zijn ploeg de afgelopen weken progressie heeft geboekt. "De dingen die ik wilde zien werden tegen NAC al goed uitgevoerd. Tegen APOEL ging dat zelfs nog iets beter. We willen niet nog eens door de ondergrens zakken zoals tegen Feyenoord. We hebben elkaar eens goed aangekeken, de beelden teruggezien en we hopen dat iedereen ervan geleerd heeft", aldus de coach, die Stefano Denswil, Mike van der Hoorn en Lerin Duarte buiten de selectie heeft gelaten. Het drietal pakt speelminuten bij jong Ajax. "Ik vind het belangrijk dat iedereen regelmatig aan zijn wedstrijdminuten komt."

Op twee spelers na treedt Ajax met een fitte selectie aan tegen PEC Zwolle. "Lasse Schöne is volledig fit. Robert Muric is er nog niet bij, maar kan volgende week misschien alweer zijn wedstrijden spelen. Ik verwacht dat hij snel hersteld is. Viktor Fischer maakt sprongen, maar hem verwacht ik niet voor de winterstop terug. Als hij eerder terugkomt is dat mooi meegenomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen