Munsterman maakt einde aan dubbelrol bij FC Twente

Ger
21 oktober 2014, 15:42

Aan de dubbelrol van Joop Munsterman bij FC Twente komt vanaf 2015 een einde. De Enschedese club stapt in het nieuwe kalenderjaar over op een bestuursmodel waarin de 63-jarige preses afstand neemt van de operationele leiding.

Momenteel is Munsterman nog directeur en voorzitter van de Raad van Commissarissen. Met zijn huidige dubbelfunctie beoordeelt hij in feite zijn eigen functioneren, wat binnen en buiten de club tot veel kritiek en discussie leidde. "Het betaald voetbal gaat een nieuwe fase in met meer nationale en internationale regelgeving en een verscherpte controle vanuit de KNVB en UEFA", legt Munsterman uit op de website van FC Twente. "Tegelijkertijd hebben we te maken met toenemende vragen omtrent het huidige model vanuit de maatschappij en vanuit de media. We hebben dan ook gekozen voor wijzigingen in de bestuursstructuur per 1 januari 2015."

Het clubbestuur wordt vanaf volgend jaar gevormd door een zogheten 'one tier board', een model dat sinds 2013 in Nederland wettelijk mogelijk is. Dit houdt in dat FC Twente van een tweelaags naar een eenlaags bestuursmodel gaat. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen uitvoerende bestuurders (directie) en niet-uitvoerende bestuurders (toezichthouders). De rol van de voorzitter is die van een niet-uitvoerend bestuurder.

"Mijn collega-bestuurders hebben mij gevraagd om de rol van voorzitter van de board op me te nemen. Deze taak neem ik graag op me", aldus Munsterman. "De statutaire directie zal komen te liggen bij twee uitvoerende bestuurders. Met de verdere personele invulling gaan we de komende weken aan de slag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen