Zimling: "Club van kaliber Ajax kun je niet weigeren"

25 oktober 2014, 11:17

Ajax raakte in de slotfase van de transferzomer Daley Blind kwijt en haalde Niki Zimling als vervanger uit Duitsland. De middenvelder kon het aanbod van Ajax niet laten liggen, zo zegt de middenvelder op de website van zijn werkgever.

"Als een club van het kaliber Ajax je graag wil hebben, kun je eigenlijk niet weigeren", vindt Zimling, die bij Ajax eenzelfde rol inneemt als Christian Poulsen deed bij de landskampioen. "Van alle Denen die hier door de jaren heen hebben gespeeld, lijk ik misschien wel het meeste op hem, al heeft hij natuurlijk bij veel grote clubs gespeeld. Maar Christian is ook een winnaar, die moeilijke fases in zijn loopbaan heeft meegemaakt en door hard te werken uiteindelijk alle obstakels heeft overwonnen. Daar voel ik me verbonden mee."

Zimling ziet de overeenkomst tussen hem en zijn landgenoot. "In zekere zin ben ik wel zijn opvolger hier bij Ajax, ook als je kijkt naar mijn leeftijd en de positie die ik daarmee inneem ten opzichte van veel jongere spelers, maar ik heb andere kwaliteiten dan Christian. Hij is bijvoorbeeld veel sterker in de duels. En ja, misschien denk ik op mijn beurt iets vaker aan een aanvallende oplossing."

Zimling is tevreden over zijn eerste maanden bij zijn club en ziet veel talent bij Ajax. "Er zit zo veel potentieel in deze spelersgroep. We moeten simpelweg nog wat meer in onszelf geloven en keihard blijven werken, dan zijn er mooie dingen mogelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen