Denswil: "Wil laten zien dat ik een goede vervanger ben"

26 oktober 2014, 11:16

Stefano Denswil mocht zaterdagavond, in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, weer eens opdraven bij Ajax. Hij was voor de eerste keer in het seizoen in de basisopstelling opgenomen. De centrale verdediger is blij met zijn kans, die hij van trainer Frank de Boer kreeg omdat Niklas Moisander een aflopende verbintenis heeft in Amsterdam.

"Deze wedstrijden zijn voor mij hartstikke belangrijk. Ik wil laten zien dat ik al heel lang een goede vervanger van Niklas Moisander ben", sprak Denswil na de 3-1 zege op Go Ahead tegen NUsport. "De trainer heeft me beloond voor het feit dat ik blijf knokken en elke wedstrijd met Jong Ajax laat zien dat ik wil spelen. Het was niet moeilijk voor me om dat te doen. Ik heb alleen mezelf ermee als ik teleurgesteld ga rondlopen", beseft de jonge verdediger.

Niet alleen Moisander, maar ook Denswil loopt uit zijn contract bij Ajax. De Amsterdammers hebben echter een eenzijdige optie om de samenwerking met de 21-jarige verdediger met een jaar te verlengen. Ondertussen hoopt hij dat hij snel kan uitgroeien tot een vaste waarde. "Natuurlijk heb ik eigenlijk geen geduld, maar ik zal wel moeten. Ik denk vaak: zet me een keer erin. Het heeft lang geduurd, maar ik moet de knop omzetten en laten zien dat ik er sta als Niklas verkocht wordt."

Gebeurt dit niet, dan sluit Denswil een vertrek uit Amsterdam niet uit. "Ik blijf relaxed en dan zie ik wel wat het beste voor mijn ontwikkeling is", stelt hij nuchter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen