PSV boekt kleine winst en wees megabod op Depay af

28 oktober 2014, 14:34   Bijgewerkt: 28 oktober 2014, 14:41

PSV heeft op financieel gebied een prima seizoen achter de rug. De ploeg uit Eindhoven sloot het boekjaar 2013/2014 af met een nettowinst van 400.000 euro. Ook is de omzet een fractie gestegen, van 63,2 naar 63,3 miljoen euro. De winst is voor een groot deel te danken aan de verkoop van middenvelder Kevin Strootman, die in de zomer van 2013 voor een recordbedrag naar AS Roma ging.

PSV laat weten dat het resultaat 'binnen de gestelde meerjarendoelstelling' valt. De doelstelling voor 2013/2014 was om break-even te draaien. Flinke tegenvaller in het afgelopen seizoen was de crisisheffing van 2,6 miljoen euro die de club te verwerken kreeg. De club hoopt dit geld overigens nog terug te krijgen. "Omdat we deze heffing als zeer onrechtvaardig beschouwen hebben we hier, net zoals over 2012, bezwaar tegen aangetekend. Dit bezwaar loopt nog steeds. In totaal heeft PSV nu in twee jaar maar liefst vijf miljoen aan crisisheffing moeten betalen, hetgeen op een begroting van zestig miljoen natuurlijk onevenredig veel is", stelt PSV.

Voor het komende seizoen verwacht PSV een lagere omzet dan de voorgaande jaren, omdat het inkomsten mist uit de lucratieve voorronden van de Champions League. Wel benadrukt de club in haar jaarverslag dat het erop rekent dat de huidige selectie 'mee zal doen in het strijd om het kampioenschap'. Deze ambitie wordt onderstreept door het feit dat PSV volgens journalisten van onder meer VI, De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad afgelopen zomer een concreet bod van rond de twintig miljoen euro op Memphis Depay afsloeg.

Swinkels weg als voorzitter RvC

Per 1 januari vindt een aantal wijzigingen plaats in de Raad van Commissarissen van PSV, laat de club ook weten. Peter Swinkels treedt af als voorzitter en lid van de RvC, Jan Albers wordt de nieuwe preses. De Raad is sinds 21 oktober uitgebreid met Bert van der Els, benoemd voor vier jaar. Hans van Breukelen is herbenoemd.

Swinkels kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij PSV: "Mijn belangrijkste missie als voorzitter was om PSV uit alle financiële zorgen te halen en op te bouwen naar een gezonde, stabiele basis, zegt hij. "In de eerste fase is Tiny Sanders, met wie ik op voortreffelijke wijze heb samengewerkt, aangesteld als directeur om PSV te herstructureren en op te bouwen naar een gezonde financiële club. Afgelopen zomer is Toon Gerbrands aangetrokken en zijn belangrijkste taak is sportief succes te behalen binnen de kaders van een gezonde bedrijfsvoering. Ik heb veel vertrouwen dat PSV onder de huidige leiding deze doelstelling gaat waarmaken."

"Nu de eerste stappen naar succes zichtbaar worden, vind ik dat mijn taak erop zit en een generatiewisseling op zijn plaats is. Het was een hectische periode die veel tijd vergde naast mijn andere bestuurlijke taken. Ik heb mijn werk bij PSV met veel plezier en overtuiging gedaan en heb de club op de achtergrond proberen te dienen in een moeilijke tijd van haar mooie historie. PSV is klaar om langdurig sportief succes te behalen op een gezonde financiële basis. Ik wens mijn opvolger succes en zal zeker regelmatig in het Philips Stadion zijn", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen