Zivkovic scoort voor Ajax: "Ik ben volwassen geworden"

29 oktober 2014, 09:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Richairo Zivkovic maakte afgelopen zomer de transfer van FC Groningen naar Ajax, maar zijn overstap bracht hem tot dusver nog niet wij hij er op voorhand van verwachtte. Hij moet Kolbeinn Sigthórsson en Arkadiusz Milik steevast voor zich dulden in de Amsterdamse hiërarchie. Dinsdavond mocht de pas achttienjarige aanvaller debuteren, in het bekerduel met Urk (0-4 winst). Hij wist de vierde treffer te maken namens de landskampioen.

"Ik heb er lang op moeten wachten", liet Zivkovic na zijn debuut optekenen door De Telegraaf. "Hier werk ik voor. Dat je hem nu hebt mogen maken tegen Urk. Dat is mooi, want het is gewoon een officiële wedstrijd", aldus het aanvalstalent van Ajax. Hij heeft het wel eens lastig gevonden dat hij nog niet echt een rol van betekenis kon spelen in Amsterdam. "Alleen in het begin was het moeilijk. Je bent jong, je wilt gewoon spelen. Ik ben volwassen geworden. Je moet je er overheen zetten, anders ontwikkel je je niet."

Zivkovic wist van tevoren al dat hij niet meteen in de hoofdmacht zou starten. Hij werkt zijn wedstrijden af bij Jong Ajax, zodat hij kan wennen aan de speelwijze en filosofie van de club. Hij heeft echter geen verandering ondergaan: "Ik ben nog steeds dezelfde spits. Maar ik moet andere dingen bijleren om nog beter te worden. In het begin was het lastig maar het gaat steeds beter. Ik moet gewoon mijn best doen en laten zien dat ik beter kan zijn dan de andere spitsen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen