Fraser zette Depay op de bank: "Hadden irritatiemomentjes"

1 november 2014, 12:17

Henk Fraser neemt het met ADO Den Haag vanavond (zaterdag) op tegen zijn oud-werkgever PSV. De oefenmeester was enkele jaren jeugdtrainer bij de Eindhovenaren en had daar onder andere Memphis Depay onder zijn hoede, maar dat verliep lang niet altijd vlekkeloos. Fraser en de huidige ster van PSV hadden het af en toe met elkaar aan de stok.

Dat geeft Fraser toe in gesprek met het AD. "De eerste weken hadden we soms wat irritatiemomentjes naar elkaar toe. Ik moest hier en daar wat duidelijkheid verschaffen", aldus de coach. "Ik was als jeugdtrainer de opleiding van Feyenoord gewend. Gedrag buiten het veld was daar net zo belangrijk als je houding binnen de lijnen. Als je bijvoorbeeld brutaal was geweest tegen de buschauffeur, speelde je niet. Klaar. Dat was bij PSV toch anders. Maar als jeugdtrainer ben je ook opvoeder, vind ik."

Na de stroeve beginfase ging het beter met het duo. "Daarna kregen we eigenlijk een heel leuke verstandhouding", zegt de coach. "Hij is een jongen met een gebruiksaanwijzing, maar hij is wel echt. Ook een jaar later bij PSV onder 19 zat Memphis bij mij in de groep. Zijn talent droop ervan af. Toen al was hij mentaal sterk. Maar dat hij zó snel zó bepalend zou worden, had ik niet verwacht. Mooi om te zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen