Ajax met ruime cijfers langs dapper FC Dordrecht

1 november 2014, 20:29   Bijgewerkt: 2 november 2014, 09:59

Het is FC Dordrecht niet gelukt om te stunten tegen Ajax. De nummer zeventien van de Eredivisie deed er alles aan om het Ajax moeilijk te maken, maar uiteindelijk was de pijp leeg en werd er met 4-0 verloren. In het laatste deel van de wedstrijd maakte Ajax het verschil, nadat Lasse Schöne in de eerste helft de Amsterdammers op voorsprong had gezet. Hij was ook verantwoordelijk voor de 2-0, de andere goals werden gemaakt door Veltman en Andersen.

De ploeg leek in de eerste minuut goed op weg, toen Van Overeem een enorme kans kreeg. Na veertig seconden stond hij in de zestien vrij, maar zijn inzet was niet goed genoeg om het doelman Cillessen moeilijk te maken. Ook na die eerste kans bleef Dordrecht jagen en Ajax speelde in een veel te laag tempo. Toch was de eerste goal voor Ajax. El Ghazi, eigenlijk de enige speler van Ajax die in de eerste helft gevaarlijk was, ontsnapte en gaf prima af op Lasse Schöne. Hij had een leeg doel voor zich en werkte de bal in het net.

Vooral Davy Klaassen speelde prima. Eerst scoorde Schöne de 2-0 uit een vrije trap, daarna zette Klaassen eerst Veltman en daarna Andersen alleen voor doelman Kurto. Beide spelers maakten het goed af, waardoor Ajax uitliep naar 4-0. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar meer goals, maar vond regelmatig Kurto op zijn pad. Het bleef daarmee bij vier doelpunten verschil en dat was ook terecht. FC Dordrecht had met de krachten gesmeten, maar verdiende geen afgang.

Ajax heeft zich niet heel erg hoeven inspannen tegen de degradatiekandidaat en dat zal coach Frank de Boer prettig vinden, met het oog op de Champions League. Voor FC Dordrecht zal het verlies ook niet traumatisch zijn. Op bezoek bij Ajax verliezen is geen schande en zeker niet op deze manier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen