R. de Boer houdt hart vast: "Barça zal statement willen maken"

4 november 2014, 07:56

De kans op een herhaling van de stunt van vorig seizoen, toen Ajax thuis met 2-1 won van FC Barcelona, is volgens Ronald de Boer klein. De tweelingbroer van Ajax-coach Frank de Boer verwacht een gretig Barça in de ArenA, dat na twee nederlagen op rij in de competitie gebrand is op een goed resultaat.

De Boer houdt zijn hart vast, zegt hij in De Telegraaf. "FC Barcelona in goeden doen is voor Nederlandse topclubs onverslaanbaar. En na twee nederlagen zou je kunnen denken dat Barça niet in de beste vorm steekt, maar tegen Celta de Vigo kregen ze volgens mij honderd kansen en scoorden ze niet." Volgens hem treft Ajax Barça op een slecht moment. "FC Barcelona staat in Spanje onder druk. Dat vind ik niet terecht, maar na twee nederlagen worden er vraagtekens gezet. Ik ben bang dat de spelers in de Champions League een statement naar de pers en fans willen maken. Daarom zou het wel eens een kat-en-muisspelletje kunnen worden."

"Als Ajax zijnde, moet je je uit de naad werken om de schade te beperken en van daaruit hopen op een sensatie. In de uitwedstrijd was Ajax tot de 2-1 totaal kansloos, maar daarna gloorde even hoop. Een of twee kansen krijg je altijd, dus moet je dan dodelijk zijn", zegt de voormalig middenvelder van Ajax en FC Barcelona.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen