De Boer: "Proberen om beste wedstrijd ooit te spelen"

4 november 2014, 13:48   Bijgewerkt: 4 november 2014, 14:41

Geen ontzag tonen, als een team spelen en jezelf overtreffen. Dat is, in het kort, wat de spelers van Ajax moeten doen om kans te maken op een goed resultaat in de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Coach Frank de Boer hoopt dat zijn team woensdag in de ArenA sportieve revanche kan nemen voor het duel van twee weken geleden in Camp Nou, toen de Amsterdammers kansloos verloren.

"We moeten er morgen een wedstrijd van maken. Niet zoals in de eerste helft in Barcelona", laat De Boer weten via de officiële kanalen van Ajax. In Catalonië stond de kampioen van Nederland rap met 2-0 achter, waarna het duel eigenlijk al gespeeld was. "We kunnen veel beter, en ik hoop dat we dat morgen laten zien."

Belangrijk is vooral om op het veld niet te veel ontzag te hebben voor FC Barcelona, benadrukt De Boer. "Je moet altijd respect hebben voor je tegenstander. Maar angst is niet goed. Ik wil passie zien bij ons team. We hebben niets te verliezen. Mijn spelers moeten gewoon proberen hun beste wedstrijd ooit te spelen."

De trainer, tussen 1999 en 2003 als speler actief voor Barça, weet zeker dat zijn team kansen gaat krijgen. "Tegen teams als FC Barcelona krijg je vaak meer ruimte. Daar moet je gebruik van proberen te maken."

Waar de grootste kracht van het huidige FC Barcelona ligt, lijkt duidelijk. Met Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez beschikt de ploeg over drie van de beste aanvallers ter wereld. "Voor Suarez wordt het een speciale wedstrijd. Ik ken hem als een vechter, een harde werker, een doelpuntenmaker", zegt De Boer over de terugkeer van de Uruguayaan naar de ArenA. Suarez speelt mogelijk vanaf rechts, links van hem staat superster Lionel Messi. "Messi is altijd lastig te verdedigen. We moeten als team blijven spelen om hem te bestrijden."

Bij Ajax kunnen Nicolai Boilesen en Thulani Serero meespelen. De twee zijn fit, liet De Boer weten. De selectie voor het CL-duel bevat hierdoor dezelfde achttien namen als voor de competitiewedstrijd tegen Dordrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen