De Boer: "Goed om te zien dat je mee kan op dit niveau"

5 november 2014, 23:41

Ajax-trainer Frank de Boer zag zijn elftal woensdag in de Champions League een goede eerste helft spelen tegen FC Barcelona, maar de beloning bleef uit. Uiteindelijk werd in de eigen Amsterdam ArenA met 0-2 verloren, waardoor de landskampioen zich moet richten op de strijd met APOEL Nicosia om het Europa League-ticket.

"Zeker in de eerste helft hebben we er een wedstrijd van gemaakt", begint De Boer zijn analyse bij de NOS. "We hebben mogelijkheden gehad om verdiend op voorsprong te komen. Het is jammer dat je dan niet beloond wordt voor je goede spel. Maar het is goed om te zien dat je mee kan op het hoogste niveau."

"Tot de 1-0 ging alles goed", vervolgt De Boer. "Ze dúrven, en daar gaat het om, ze dúrven iemand in te spelen en goed druk te zetten. Ik was daar zeer content over." Ook over de tweede 45 minuten was De Boer grotendeels tevreden. "In de rust heb ik gezegd: dit is het Ajax dat we graag willen zien. Ga zo door. Barça begon vervolgens goed, maar daarna kregen wij ook weer goede momenten. We hadden zelfs een tiki-taka-momentje met Schöne, Klaassen en Andersen."

Dat Ajax zich nu moet richten op de Europa League doet De Boer geen pijn. "Dat was van tevoren al bijna duidelijk", reageert de oefenmeester. "Je probeert er zo lang mogelijk in te blijven, maar je speelt tegen twee favorieten voor de zege in de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen