Ajax legt Ziggo vast als nieuwe hoofdsponsor

Ger
7 november 2014, 09:10   Bijgewerkt: 7 november 2014, 09:17

Ajax speelt vanaf 1 januari 2015 met Ziggo als nieuwe hoofdsponsor op het shirt. De Amsterdammers kunnen door de overeenkomst rekenen op een vaste jaarlijkse vergoeding van acht miljoen euro. Daarnaast is een variabel deel van maximaal twee miljoen per jaar afgesproken.

Ajax en Ziggo hebben een contract afgesloten met een looptijd tot en met 30 juni 2019. Voor Ziggo bestaat de mogelijkheid tot opzegging na tweeëneenhalf jaar. Hiervoor geldt een opzegtermijn van twaalf maanden. Ajax behoudt de mogelijkheid om een apart sponsorcontract af te sluiten voor de jeugd, de vrouwen en de zaterdagamateurs.

"Met Ziggo hebben we een partner gevonden die echt bij Ajax past. Het is een modern, ambitieus bedrijf waar veel jonge mensen werken en dat midden in de maatschappij staat", aldus Michael Kinsbergen, algemeen directeur van Ajax. "Vanaf het eerste gesprek voelt het goed. Wij verheugen ons op een mooie samenwerking."

"De mogelijkheid om shirtsponsor van Ajax te worden komt zelden voor. Ziggo kan zich als nieuw landelijk kabel- en mediabedrijf op een unieke manier presenteren door dit partnership. Het is een logische keuze voor beide partijen", zegt Baptiest Coopmans namens het kabelbedrijf.

Ziggo is de vierde hoofdsponsor in de geschiedenis van Ajax. TDK was in het seizoen 1982-1983 de eerste en werd daarna afgelost door ABN AMRO. Sinds het seizoen 2008-2009 staat Aegon op het Ajax-shirt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen