Ajax in doelpuntrijk duel langs Cambuur in Leeuwarden

9 november 2014, 14:30   Bijgewerkt: 9 november 2014, 14:59

Ajax heeft zich op bezoek bij Cambuur overtuigend teruggeknokt van een vroege achterstand. Het was een open wedstrijd in Leeuwarden met veel doelpunten, omdat beide ploegen in een aanvallend systeem speelden en het initiatief wilden nemen. Zowel Cambuur als Ajax ging voor de winst. Vlak na rust stelde de landskampioen de drie punten veilig: 2-4.

Voor het eerst in de basis staan en dan scoren tegen Ajax. Dat is de droom van veel voetballers in de Eredivisie. Het overkwam Sebastian Steblecki zondagmiddag al binnen 60 seconden. Ricardo van Rhijn was nog niet helemaal wakker en gaf een hele zwakke pass in de defensie van de Amsterdammers. Het gevolg was dat doelman Jasper Cillessen tegen Niklas Moisander opbotste, waarna het doel vrijwel leeg was. De keeper van Oranje bleef te lang rondzwerven en was niet op tijd terug. Steblecki, een Poolse middenvelder die als linksbuiten begon in plaats van Ajax-huurling Dejan Meleg, mikte de bal uitstekend in de verre hoek.

Na de twee treffers oogde de ploeg ineens zelfverzekerd. Er werd ineens razendsnel gecombineerd door spelers als Lasse Schöne, Thulani Serero en Davy Klaassen, iets wat Frank de Boer net als woensdag graag weer wilde zien bij zijn elftal. Na een kwartier in de tweede helft gooide Ajax de wedstrijd eigenlijk op slot. In een vloeiende aanval waarbij de bal per speler maximaal één keer werd geraakt, was Milik opnieuw het eindstation. Anwar El Ghazi zag de Pool vrijstaan bij de tweede paal en hij kon vervolgens simpel binnentikken. In de slotfase pikte El Ghazi ook zelf nog een goal mee. Hij mikte de bal via doelman Leonard Nienhuis in het doel, na een slimme loopactie van Ricardo van Rhijn.

In de laatste minuten van de wedstrijd kwam er nog een opvallende wissel. Danny Makkelie verstapte zich behoorlijk en kon echt niet verder. De arbiter hinkelde van het veld af en werd onder cynisch gejuich vervangen door de vierde man, Edwin Boot, die in de laatste minuut nog een penalty besloot te geven aan Cambuur na kort vasthouden van Moisander. Bartholomew Ogbeche schoot fraai binnen en bepaalde de eindstand op 2-4. 

Ondanks het klungelige begin van Ajax trok de ploeg de winst overtuigend naar zich toe in Leeuwarden. De Amsterdammers kunnen voor nu even 'achterover leunen' om te kijken wat de concurrentie doet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen