Kriebels in onderbuik bij 'nummer tien': "Apart soort spanning"

16 november 2014, 22:17

Opgelucht deed Robin van Persie zondagavond zijn verhaal in de mixed zone van de Amsterdam ArenA. De aanvoerder van het Nederlands elftal gaf in gesprek met onder meer FCUpdate.nl toe dat hij meer dan alleen gezonde wedstrijdspanning voelde voor het duel met de Letten, waaraan bondscoach Guus Hiddink zijn lot verbonden had.

"De druk stond erop", zegt hij over het duel met de mondiale nummer 99. "Ik was iets zenuwachtiger dan normaal, had kriebels in mijn onderbuik. Het was een apart soort spanning."

Al snel bleek dat de spanning voor de wedstrijd eigenlijk nergens voor nodig was, want Oranje was vele malen beter dan het armoedige Letland. "We mogen hier heel blij mee zijn", vindt de aanvoerder. "We hebben gedaan wat we moesten doen: het baltempo was goed en we hebben mooie doelpunten gemaakt. Het was een goede pot, we wilden dit graag voor Guus doen. Het is een mooie eerste stap in de goede richting."

Zelf stond Van Persie tegen Letland opgesteld als nummer tien, achter spits Klaas-Jan Huntelaar. Hoewel het jaren geleden was dat hij op die positie speelde, leek de aanvaller van Manchester United zich als een vis in het water te voelen. "Ja, ik moest een beetje tussen de linies lopen hè", zegt hij met een dikke grijns. "Het was een beetje zoeken, het was heel lang geleden voor me. Maar wel leuk hoor, zeker. Je speelt als 'nummer tien' op een groter veld, je hebt meer mensen om je heen en meer ruimte voor je. Als spits moet je echt vechten om de bal, dat is soms best afzien. Als nummer tien ook, maar in deze wedstrijd heb ik het als heel prettig ervaren."

scorebord

scorebord

Oranje speelde tegen Letland een soort 4-2-4, met Wesley Sneijder en Daley Blind of Jordy Clasie als enige pure middenvelders. En hoewel de uitwerking uitstekend was, is de vraag of een dergelijke speelwijze ook tegen sterkere tegenstanders succesvol kan zijn. "Dat hoop ik", zegt Van Persie. "Dit was een eerste echt goede stap, daar moeten we een vervolg aan geven." Hij vindt het jammer dat het tot eind maart duurt tot Oranje weer aan de bak hoeft in de EK-kwalificatie. "Na een wedstrijd als deze speel ik het liefst volgende week nog een keer. We moeten dik vier maanden wachten, tot eind maart. Dan moeten we doorpakken en een serie neerzetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen