Sigthórsson: "Focus me op volgende stappen in carrière"

17 november 2014, 13:24

IJsland kreeg zondagavond haar eerste teleurstelling te verwerken in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk. De Scandinaviërs verloren de topper van de groep met 2-1 van Tsjechië en lieten de koppositie zodoende aan de opponent. Toch kan de ploeg van bondscoach Lars Lagerback terugkijken op een prima begin. Er werd drie keer gewonnen in vier duels, waaronder van het Nederlands elftal (2-0). Ajacied Kolbeinn Sigthórsson is tevreden.

"Wij zijn uitstekend gestart aan de EK-kwalificatiecampagne. We waren in bijna alle wedstrijden de betere ploeg", stelt Sigthórsson in Der Spiegel. "We hebben hier vijftien jaar hard voor gewerkt. De faciliteiten in ons land worden steeds beter en we hebben een zeer ervaren coach. Alles is geprofessionaliseerd, we hebben ons ontwikkeld tot ene echte voetbalnatie. IJsland is een klein land, maar de tegenstanders hebben nu respect voor ons. Dat was eerder niet altijd het geval."

Sigthórsson opteerde al vroeg in zijn carrière voor een stap naar het buitenland. "Als talent zijnde wilde ik beter worden, op zestienjarige leeftijd ging ik naar Nederland. Als je wilt groeien, dan moet je deze stap zetten. Het was de juist keuze", aldus de spits van Ajax, die nog niet wil denken aan een terugkeer in zijn vaderland. "Ik leef in het heden. Ik focus me eerst op de volgende stappen in mijn carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen