Stam wil hoofdcoach worden: "Maar ik wacht het rustig af"

17 november 2014, 17:02

Jaap Stam heeft momenteel, samen met Andries Ulderink, Jong Ajax onder zijn hoede. De oud-voetballer, momenteel bezig aan de cursus Coach Betaald Voetbal, is groeiende in het trainersvak en heeft de ambitie om ooit als trainer op eigen benen te staan bij een club. Wanneer dit zal zijn, weet hij nog niet.

"Het bevalt goed", zegt Stam tegen Ajax TV over zijn functie bij Jong Ajax, de nummer negen van de Jupiler League. "Het is altijd lekker om met een groep te trainen. Vorig jaar werkte ik meer individueel, bij het eerste, de beloftes, maar ook bij de A-jeugd van Ajax. Dan ben je met een aantal mensen aan het trainen, nu ben je met een team bezig. Dat is heel leuk en variërend", aldus Stam, die met de trainerscursus bezig is. "Daar heb je natuurlijk wel iets aan. Vooral het plannen en een stukje organisatie zijn dingen waar ik nog niet top in ben en waar ik nog stapjes in kan maken. Wat betreft het pure voetbal denk ik dat het wel goed zit", zegt de voormalig Oranje-verdediger.

Afgelopen zomer gaf Stam aan meer hooi op zijn vork te willen hebben. "Ik wilde mijn eigen verantwoordelijkheden hebben en mijn eigen keuzes kunnen maken. Op basis daarvan kan je voor jezelf wel inschatten of je er klaar voor bent om hoofdtrainer te worden en of het vak je wel ligt. Ik denk wel dat ik het kan, al vind ik het moeilijk om dat over mezelf te zeggen. Het is uiteindelijk wel de ambitie. Of het nou volgend jaar, of over twee, drie of vier jaar is, dat is nog de vraag. Ik wacht het rustig af, dat heb ik mijn actieve carrière ook gedaan", stelt de geduldige Stam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen