Financieel geplaagd NEC heeft nog lange weg te gaan

20 november 2014, 12:17

Deze week kwam naar buiten dat NEC een huurachterstand heeft bij de gemeente Nijmegen. Directeur algemene zaken Bart van Ingen kondigde aan hierover tekst en uitleg te geven en heeft dat donderdag gedaan via de officiële kanalen van de club. Hij kijkt terug op een dramatisch degradatieseizoen, staat stil bij de financiële moeilijkheden en voorspelt hoe de toekomst van NEC eruitziet.

In het huidige seizoen probeert NEC op te krabbelen. Het gaat verder met het ingezette beleid. De club heeft echter nog een lange weg te gaan, aangezien de inkomsten door de degradatie flink daalden. De Nijmegenaren verwachtten acht miljoen euro aan omzet te realiseren over het seizoen 2014/2015, tegenover verwachte kosten van tien miljoen euro. Dat levert een tekort van twee miljoen euro op.

De niet betaalde huur voor het in gebruik nemen van het Goffertstadion is tekenend voor de financiële situatie van de club. "NEC is over deze achterstand en de oplossing hiervan in gesprek met de gemeente zoals gepland stond in een formeel evaluatiemoment in de huurovereenkomst. We realiseren ons dat NEC zich dient te houden aan de in het verleden gemaakte afspraken. Echter, deze afspraken zijn opgesteld in een ander tijdsbeeld en in een andere situatie. Ons inziens zijn sommige van deze afspraken toe aan passende wijzigingen", legt Van Ingen uit in zijn statement.

In totaal heeft NEC al wel vijf miljoen euro aan lasten bezuinigd ten opzichte van vorig seizoen. Bovendien greep het de eerste periode in de Jupiler League. "Met de door ons ingeslagen nieuwe weg hebben we een stevig fundament gelegd voor de komende jaren. Indien aan het einde van dit seizoen promotie wordt bewerkstelligd, zullen we aan het einde van het seizoen 2015-2016 kunnen zeggen dat we financieel gezond zijn waardoor de continuïteit van de club gewaarborgd blijft en winsten direct geïnvesteerd kunnen worden in hetgeen waar het allemaal om draait: voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen