Lof voor doorgebroken Andersen: "Klasse druipt ervan af"

22 november 2014, 13:26

Lucas Andersen lijkt dit seizoen zijn belofte in te lossen bij Ajax. De middenvelder staat al jaren te boek als een groot talent, maar is deze voetbaljaargang voor het eerst voor een lange periode basisspeler in Amsterdam. Vorige week maakte de jonge middenvelder bovendien zijn debuut in de Deense nationale ploeg. Frank de Boer, Alfons Groenendijk en Kenneth Perez zijn lovend over de twintigjarige.

Volgens Groenendijk, vorig jaar trainer van de middenvelder bij Jong Ajax, zit het met de mentaliteit van Andersen wel goed. "Er lopen bij Ajax genoeg baasjes rond die een uitstraling hebben alsof ze de Champions League hebben gewonnen. Lucas heeft dat niet", zegt hij in het AD. "Geen enkele verbeelding, maar allesbehalve onzeker. Hij weet wel degelijk wat hij wil."

De eerste stap voor Andersen was doorbreken bij Ajax. De afgelopen seizoenen ging dat met horten en stoten. "Ajax moet ook het gevoel hebben gehad: gaat het 'm worden of niet", denkt landgenoot en oud-Ajacied Perez. "Op het middenveld is hij nog kwetsbaar in grote wedstrijden. Hij heeft zijn kans gepakt. Nu zal hij de volgende stap moeten maken en vaker beslissend worden."

Trainer Frank de Boer is tevreden over de ontwikkeling van zijn pupil. "We hebben Lucas verteld dat hij aan zijn fysiek moest werken. Dat is gebeurd. Aan het begin van de voorbereiding kreeg ik een speler terug die wist dat het zíjn jaar moest worden. Wilde hij de volgende stap maken, dan moest hij sterker worden en ook de juiste keuzes maken in de versnelling die hij maakt."

Groenendijk en Perez vinden dat de acties van Andersen vergelijkbaar zijn met die van Brian Laudrup, die in 1999 en 2000 speler van Ajax was. "Lucas kan tegenstanders passeren alsof ze er niet staan, zó stijlvol. De klasse druipt er vanaf. Zo'n uitzonderlijk talent past bij Ajax. Maar hij kwam ook geregeld geen lantaarnpaal voorbij", besluit Perez kritisch.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen