De Boer: "Ook gewonnen als hij er niet was uitgestuurd"

23 november 2014, 09:11

Ajax schreef zaterdagavond drie punten bij, door in de eigen ArenA met 4-1 van sc Heerenveen te winnen. Maar de overwinning was geflatteerd, in de eerste helft waren de Friezen duidelijk de betere in Amsterdam. Een rode kaart voor Luciano Slagveer bij een 0-1 stand bleek het kantelpunt van de wedstrijd te zijn. Hierna trokken de Ajacieden de wedstrijd naar zich toe.

Ajax-coach Frank de Boer was dan ook vooral tevreden over de uitslag, en niet over het resultaat. "Dat het beter moet, dat lijkt me duidelijk", sprak hij na afloop van de gewonnen wedstrijden voor de camera van de NOS. "We begonnen best goed, maar na dat 'zondagsschot' van Luciano Slagveer sloop er angst in de ploeg. Uiteindelijk worden we geholpen door die twee gele kaarten van Slagveer. Maar vasthouden is vasthouden", geeft De Boer arbiter Kevin Blom gelijk bij het trekken van de tweede gele kaart.

Hoewel de wedstrijd volledig kantelde na de rode kaart, denkt De Boer dat dit ook tegen elf man wel gebeurd was. "Ik denk dat we ook wel hadden gewonnen als hij er niet was uitgestuurd. Want Heerenveen smeet in de eerste helft met krachten en er zou ruimte voor ons komen", aldus de keuzeheer van Ajax. "We hebben een half uur niet goed gespeeld. Verder ging het wel", concludeerde hij verder.

De Boer zag Ricardo Kishna prima invallen met een doelpunt, een assist en een magnifieke actie. "Hij liet zich als invaller uitstekend zien. Al was ik niet blij toen ik hem na die treffer zijn shirt uit zag trekken", aldus de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen