Jonk looft Ajax-talenten: "Ploeg herbergt zoveel kwaliteit"

26 november 2014, 20:52

Ajax A1 boekte vanmiddag (woensdag) een knappe 3-6 zege op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Paris Saint Germain. Door de overtuigende overwinning zijn de talenten van de Amsterdammers al zeker van een plek in de volgende ronde van de UEFA Youth League. Trainer Wim Jonk is lovend over zijn manschappen. "Deze ploeg herbergt zoveel creativiteit."

"Zeker de eerste helft was een hoog niveau", zegt de oud-speler op Ajax.nl. "We verzuimden toen om eerder afstand te nemen. Dan staat het 'maar' 2-0 bij rust. PSG is fysiek sterk, maar verdedigend en qua positiespel waren wij sterker. Uiteindelijk krijgen we nog genoeg kansen en beslissen we het ook. We werden ook wat speels door de vele ruimte die we kregen. Daar gingen we niet altijd goed mee om. Dat is ook de jeugdigheid. Dat hoort erbij. Als we er elke week zes maken, doen we het goed."

Jonk weet niet of de Amsterdammers bij de kandidaten voor de eindzege van het toernooi horen. "Als ik het goed heb begrepen, gaat het in de knock-out fase om enkele wedstrijden. Dit is een goed podium voor die jongens. Het zijn leuke wedstrijden. En zo kunnen ze ook wennen aan drie duels in een week. Als we ons eigen spel spelen, kunnen we van iedereen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen