Van Gaal mag weer vele miljoenen uitgeven bij United

Ger
5 december 2014, 10:08   Bijgewerkt: 5 december 2014, 16:24

Manager Louis van Gaal krijgt na dit seizoen opnieuw een oorlogskas tot zijn beschikking om de selectie van Manchester United te versterken. Volgens verschillende Engelse media heeft de clubleiding de afgelopen periode de bevestiging gekregen dat de oud-bondscoach van Oranje dé man is om The Red Devils weer naar de top te brengen. Om dat proces te versnellen mag hij naar verluidt een bedrag van maximaal 200 miljoen pond uitgeven.

Van Gaal kon afgelopen zomer al vele miljoenen spenderen om het niveau van zijn keurkorps op te krikken. Dat resulteerde onder meer in de komst van recordaankoop Angel Di Maria, die werd overgenomen van Real Madrid. De renovatie van de United-selectie moet in 2015 een volgende fase ingaan, met het aantrekken van nog een handvol nieuwe spelers. Van Gaal zou van het bestuur de toezegging hebben gekregen dat hij alle linies van zijn elftal mag versterken. Veelgenoemde namen van potentiële aanwinsten zijn Mats Hummels (Borussia Dortmund), Diego Godin (Atlético Madrid) en Nathaniel Clyne (Southampton). Daarnaast zou Van Gaal ook nog steeds hopen op de komst van Arjen Robben (Bayern München) en Kevin Strootman (AS Roma) naar de Engelse topclub.

United zal komende zomer ook afscheid nemen van verschillende spelers. Het zou daarbij gaan om Anders Lindegaard, Anderson, Nani, Javier Hernandez, Tom Cleverly, Nick Powell, Wilfried Zaha, Reece James en Michael Keane. Daarnaast is er onzekerheid over de toekomst van Robin van Persie, Ashley Young, Phil Jones, Chris Smalling en Rafael. Dit vijftal beschikt op Old Trafford over aflopende contracten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen