Excelsior verder zonder Feyenoord: "Was eenrichtingsverkeer"

6 december 2014, 15:04

Feyenoord-directeur Martin van Geel liet vrijdag al weten dat de samenwerking tussen Feyenoord en Excelsior aan de laatste maanden bezig is en nu hebben ook de Kralingers zich uitgesproken over de kwestie. De promovendus denkt het prima te kunnen zonder de hulp uit Rotterdam-Zuid. "Dat is al jaren zo. Maar de buitenwacht denkt daar kennelijk nog altijd anders over", zegt algemeen directeur Ferry de Haan.

De samenwerking dateert van 1997. "Voor beide clubs waren het zeven heel vette jaren'', weet hoofd opleidingen Marco van Lochem van Excelsior. "Maar de afgelopen seizoenen was de samenwerking mager. Het begon eenrichtingsverkeer te worden. Er vertrokken eigenlijk nog vooral veel jeugdspelers van ons naar Feyenoord."

"Bij Excelsior moeten we het vooral van laatbloeiers hebben'', zegt Van Lochem. "De overige talenten worden vaak al door andere clubs opgevangen. Veel van onze A-junioren moeten nog een jaartje extra rijpen voor ze de senioren aan kunnen. Omdat ze die stap missen, is er vaak geen uitzicht meer voor ze."

Excelsior hoopt een beloftenelftal te lanceren, waar de talenten kunnen rijpen. "Dan kunnen we in de toekomst weer nieuwe Ryan Koolwijks, Michels Breuers en Mounir El Hamdaouis opleiden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen