Preview: de ontknopingen in de Champions League (2)

10 december 2014, 12:17

Welke zestien clubs mogen na de winter door in de Champions League, wie mag verder in de Europa League en voor welke teams is het Europese avontuur na zes CL-groepsduels voorbij? FCUpdate.nl blikt vooruit op de ontknopingen in de groepsfase van het miljoenenbal. Met in deel twee: Groep E tot en met H.

Kraker tussen Roma en City in Groep E

AS Roma- Manchester City

Bayern München- CSKA Moskou

Direct na de loting werd Groep E omgedoopt in de poule des doods van deze Champions League. Niet ten onrechte, blijkt na vijf wedstrijden. Bayern München is ijzersterk en heeft de buit al binnen, de Duitsers gaan de groep winnen. Daarachter is nog alles mogelijk. AS Roma heeft de beste papieren om tweede te worden, de Italianen gaan door als ze in eigen huis van Manchester City winnen. Ook een gelijkspel kan voldoende zijn, maar alleen als CSKA Moskou niet wint van Bayern. In dat geval is 0-0 genoeg voor Roma, maar 1-1 niet. Een gelijkspel met doelpunten helpt City naar de volgende ronde, mits CSKA verliest. Als City en CSKA allebei winnen, gaan de Russen als verrassende nummer twee naar de volgende ronde.

Groep F: Ajax gaat voor derde plaats

Ajax- APOEL Nicosia

FC Barcelona- Paris Saint Germain

Schalke moet in Groep G hopen op Chelsea

Chelsea- Sporting

NK Maribor- Schalke 04

Gevecht om derde plek in Groep H

FC Porto- Shaktar Donetsk

Athletic de Bilbao- BATE Borisov

In Groep H is al zeker dat FC Porto als eerste eindigt, Shaktar Donetsk wordt tweede. Het resultaat van de onderlinge wedstrijd tussen beide teams, woensdagavond in Portugal, kan daar niets aan veranderen. Interessant is vooral het gevecht om de derde plek, goed voor overwintering in de Europa League. Athletic de Bilbao staat na vijf duels op vier punten, BATE Borisov sprokkelde tot dusver drie puntjes. Voor eigen publiek heeft de ploeg uit Baskenland aan een remise genoeg om de Wit-Russen achter zich te houden.

Alle CL-wedstrijden in groepen E, F, G en H beginnen woensdagavond om 20.45 uur.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen