Groep F: koningstrio leidt Barcelona naar eerste plek

10 december 2014, 23:07   Bijgewerkt: 11 december 2014, 01:23

FC Barcelona heeft Paris Saint Germain afgetroefd in de strijd om de eerste plek in poule F van de Champions League. De Catalanen wonnen woensdag, ondanks een vroege achterstand, in het eigen Camp Nou met 3-1 van de Fransen. Het koningstrio Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez was trefzeker voor de Spaanse grootmacht.

Voor Zlatan Ibrahimovic was het een speciale wedstrijd. De Zweedse vedette keerde immers terug in het stadion waaruit hij in 2010 op niet al te prettige wijze vertrok. Ibrahimovic had aan een kwartier voldoende om de Catalanen stil te krijgen. De oud-Ajacied opende in de vijftiende minuut de score op aangeven van Blaise Matuidi.

Slechts vier minuten later was de score al weer in evenwicht. Lionel Messi tekende na een voorzet van Luis Suarez voor zijn 75ste doelpunt in de Champions League. Paris SG was tien minuten later dicht bij een nieuwe voorsprong; na een vloeiende aanval schoot Lucas net naast. Aan de andere kant had Neymar vier minuten voor de pauze wel succes. De Braziliaan liet PSG-keeper Salvatore Sirigu kansloos met een schitterende knal van afstand.

Dertien minuten voor tijd kwam ook de derde aanvalstopper van FC Barcelona op het scoreformulier. Suarez bepaalde de eindstand in de rebound, na een gekeerd schot van Neymar, op 3-1 en was extreem blij met zijn doelpunt. Door de winst passeert Barça Paris SG, waar Gregory van der Wiel een basisplaats had, en eindigt het bovenaan in poule F.

Dankzij een 4-0 thuiszege op APOEL Nicosia stelde Ajax de derde plaats, plus Europa League-ticket, veilig. Lasse Schöne (2, waarvan één penalty), Davy Klaassen en Arek Milik scoorden in de ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen