RTL moet kiezen tussen Ajax, PSV en Feyenoord

11 december 2014, 08:26

Dankzij de prestaties van de Nederlandse clubs in Europa is er een soort luxeprobleem ontstaan. Vanwege het feit dat Ajax, Feyenoord en PSV zich alle drie geplaatst hebben voor de knock-outfase van de Europa League, moet zendgemachtigde RTL op 19 en 26 februari 2015 gaan kiezen tussen de wedstrijden van de clubs uit de traditionele top drie van Nederland.

De UEFA houdt twee vaste tijdstippen aan voor de Europa League-duels: 19.00 en 21.05 uur. Iedere speelavond kunnen er twee wedstrijden van Nederlandse ploegen rechtstreeks worden uitgezonden. Hoewel de Europese voetbalbond rekening houdt met meerdere vertegenwoordigers van een land, zal er één wedstrijd niet live te zien zijn op RTL. Deze 'derde wedstrijd' zal rechtstreeks worden uitgezonden door FOX Sports.

"We hebben wel vaker meegemaakt dat er meerdere Nederlandse clubs op een avond spelen", vertelt RTL-woordvoerder Jaap Paulsen in De Telegraaf. "Bij drie deelnemers moeten we een keuze maken. Waar we in februari 2015 voor kiezen weten we nog niet. We proberen de duels uit te zenden waar we de meeste kijkers een plezier mee doen."

Op 15 december vindt de loting voor de knock-outfase van de Europa League plaats.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen