Ajax stuit op 'Angstgegner': "Zorgen dat we top zijn"

12 december 2014, 14:00

Met FC Utrecht treft Ajax zondag in de Amsterdam ArenA een tegenstander waar het vaak moeite mee heeft. Van de laatste acht competitiewedstrijden tegen de ploeg uit de Domstad won Ajax er slechts één. Ditmaal mag zijn ploeg geen steek laten vallen tegen FC Utrecht, benadrukt coach Frank de Boer.

"De statistieken in de laatste jaren tegen Utrecht laten zien dat we het lastig tegen ze hebben. Ze hebben dan ook een goede selectie. Maar we willen dicht bij PSV blijven, en er in de winterstop misschien wel naast staan. Wij moeten gewoon zorgen dat we top zijn, dan heb ik er heel veel vertrouwen in", zegt hij op de clubsite.

De Boer hoopt dat zijn ploeg de lijn van de wedstrijden tegen Willem II (5-0) en APOEL Nicosia (4-0) door kan trekken. In beide duels speelde Ajax bij vlagen uitstekend. "Ik wil dominantie zien, maar ook aantrekkelijk voetbal. Dat gaat bij vlagen al beter dan aan het begin van het seizoen. We komen steeds meer op het punt waar we naartoe willen. Bij Ricardo Kishna zie ik mooie acties gekoppeld worden aan rendement. Hij heeft specifieke kwaliteiten waar mensen graag naar kijken, en als die zijn acties lukken is het natuurlijk al helemaal mooi."

De wedstrijd in de ArenA tussen Ajax en FC Utrecht begint zondag al om 12.30 uur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen